Ny Myndighet Nu

Nuvarande rättsväsende; polis, åklagare och domstolar, har haft decennier på sig att försöka komma tillrätta med våld mot kvinnor. Vi konstaterar att inget har hänt (*)  sedan Maria-Pia Boëthius bok ”Skylla sig själv” kom 1976.

Faktum är att det verkar gå åt fel håll. Antifeminism  breder ut sig mer och mer – även inom rättsväsendet.

Det är därför nödvändigt att göra något radikalt. Precis som att Sverige var först med en lag mot barnaga och mot att mäns har rätt att alltid ha sexuell tillgång till kvinnokroppar dvs med sexköpslagen måste Sverige bli först med att skapa en nationell myndighet för kvinnofrid. Polis klarar/vill inte utreda mäns våld mot kvinnor och varken de eller våra domstolar har kunskap eller intresse för att lära sig mer om våldets mekanismer och att tillföra ett makt- och könsperspektiv i sitt utredande eller i sitt dömande.

Sverige måste därför inrätta en Myndighet för Kvinnofrid.

*) Det stämmer inte riktigt att inget har hänt. Som anges i inlägget Polisens #kvinnosyn – Del 7 : Utredningar om falsk tillvitelse så har polisen numera ”lärt sig” att driva utredningar mot de som anmäler våldtäkt. Det har alltså blivit värre sedan Maria-Pia Boëthius bok. Polisen har blivit mer polariserad antifeministisk. Idag riskerar de som anmäler våld eller våldtäkt att själva bli brottslingar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: